Share a horse

”Share a horse” innebär att du erbjuds att dela islandshäst mot månatlig avgift på 1000 för ridning 2 gånger i veckan. Det är ett sätt att ta del av hästlivet med mindre ansvar och kostnader än att äga en häst.

Några få sysslor på gården kommer ingå typ mocka några kärror i veckan och packa några påsar hösilage vintertid. Ev någon fordring när det passar. Detta är en chans för mig att kunna behålla fler av mina underbara hästar som ändå får motion och den kärlek omvårdnad jag vill att dom ska få.

Hästen kommer vara skodd och försäkrad. Hästen har bra” utrustning och sköts enligt konstens alla regler av ägaren. Hästarna är välutbildade. Några av dem kan komma att bli till salu om deras rätta människa dyker upp.

Gården ligger nära Skövde. Finns ridbana med belysning på gården 40*25m. Isolerat ridhus finns på 350 m avstånd (Smedjebron). Man kan köpa ridhuskort eller betala per gång. Smedjebrons ridhus har många tränare som kommer regelbundet bla islandshäst instruktör Emma Örtendahl varannan fredag. Även markträning, miljöträning, WE, dressyr och hoppträningar. Se smedjebron.se

Underbara ridvägar i skogen som du når direkt från gården dvs inga bilvägar

Alla hästar går i lösdrift vilket innebär att de är ute dygnet runt och året runt och har ligghallar.

Krav på dig delar häst

  • Erfarenhet av att rida och hantera häst självständigt efter introduktion. Du behöver inte vara duktig på att rida just islandshäst. Det kan man lära sig.
  • Max vikt på ryttare ca 80 kg (kan variera på beroende på hästens anatomi och ryttarens balans/ridförmåga).

Madeleine Stille Jonsson 0722 292235

0722-292235